Construeren

Het lijkt misschien overduidelijk, maar bij Cerfix doen wij aan construeren. Wij bieden zowel zakelijke als particuliere opdrachtgevers informatie over het realiseren van een degelijke constructie.

Advies
Als eerste geven wij opdrachtgevers advies. Indien er nog geen besluit is genomen over het materiaal van de constructie, dan helpen wij om de juiste keuze te maken. Wij realiseren constructies voor houten-, stalen- en betonconstructies en funderingen. Daarnaast adviseren wij ook in bouwtechnische zaken die samenhangen met de constructie. Zo kunnen wij adviseren om aanpassingen aan het ontwerp te doen, mocht dit technisch en economisch grote voordelen opleveren.

Berekening
Onze voornaamste taak als constructeur is het berekenen van constructies. Wij zorgen ervoor dat de constructie bestand is tegen de belasting die het te verduren krijgt. Wij maken een overzicht van de te gebruiken materialen, afmetingen en kwaliteiten, zodat de aannemer of particulier verzekerd is dat hij de juiste materialen gebruikt.

Bij het berekenen van constructies gaan wij ver. We zorgen ervoor dat elk onderdeel berekend wordt en geven advies over de te gebruiken materialen. We proberen de constructie zo dicht mogelijk aan de beoogde belasting te relateren, daardoor kan er bespaard worden op materiaal en onnodige kosten.

Tekening
Naast het berekenen van constructies verzorgen wij ook het uittekenen daarvan. Met deze tekening kan de aannemer direct aan de slag en ook de architect kan deze tekening in zijn ontwerp inlezen en gebruiken. Onze geavanceerde software maakt koppeling tussen tekening en berekening mogelijk, zodat de kans op fouten tot een minimum gereduceerd wordt.

Certificering
Ons team van ingenieurs en constructeurs zijn allemaal voorzien van een goede opleiding, VCA gecertificeerd met minimaal hbo niveau en praktijkervaring. Daarnaast zijn wij aangesloten bij diverse brancheorganisaties zoals Bouwen met Staal en de Betonvereniging. Alle berekeningen worden volgens de Eurocodes berekend. De staal berekeningen zijn geschikt voor NEN-EN-1090

Ervaring, kennis en out-of-the-box denken,
daarmee behalen we het beste resultaat.


Terug naar diensten overzicht